
Τα καρύδια πεκάν, αν και λιγότερο γνωστά από τα κλασικά καρύδια ή τα αμύγδαλα, αποδεικνύονται ένας πραγματικός «σύμμαχος» της υγείας της καρδιάς. Πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου Penn State έδειξε ότι η καθημερινή κατανάλωσή τους συμβάλλει σημαντικά στη μείωση της χοληστερόλης και στη βελτίωση της συνολικής ποιότητας της διατροφής.
Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 138 άτομα με παράγοντες κινδύνου για μεταβολικό σύνδρομο, αποκάλυψε ότι όσοι έτρωγαν μια χούφτα πεκάν καθημερινά για 12 εβδομάδες είχαν μείωση της συνολικής χοληστερόλης κατά 8 μονάδες, της LDL («κακής» χοληστερόλης) κατά 7 μονάδες και των τριγλυκεριδίων κατά 16 μονάδες.
Εκτός από τη βελτίωση των δεικτών υγείας, η προσθήκη πεκάν στη διατροφή οδήγησε σε αύξηση της κατανάλωσης φυτικών πρωτεϊνών και ωφέλιμων λιπαρών, με τη συνολική ποιότητα της διατροφής να βελτιώνεται κατά 17%.
Παρά το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες της μελέτης πήραν περίπου 1,5 κιλό σε τρεις μήνες, λόγω της υψηλής θερμιδικής αξίας των πεκάν (200 θερμίδες ανά χούφτα), οι ερευνητές θεωρούν ότι η ισορροπημένη κατανάλωσή τους είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για την καρδιά. Τα πεκάν προσφέρουν βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικές ενώσεις και καλά λιπαρά που συμβάλλουν στη συνολική υγεία.
Ακολουθήστε το PostNow.gr στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!