
Σύμφωνα με νέα μελέτη από το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, η σειρά που καταναλώνουμε το φαγητό και η μεταβολική μας κατάσταση επηρεάζουν την απόκριση του οργανισμού στη γλυκόζη.
Τα ευρήματα της έρευνας δείχνουν πως δεν αρκεί να προσέχουμε απλώς τι τρώμε, αλλά και πώς και πότε το τρώμε. Η κατανάλωση πρωτεΐνης ή φυτικών ινών πριν από υδατάνθρακες μείωσε τα σάκχαρα στο αίμα σε άτομα με υγιή μεταβολισμό. Αντίθετα, σε άτομα με ινσουλινοαντίσταση, η ίδια στρατηγική δεν έφερε αποτέλεσμα.
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης, Δρ. Michael Snyder, «η κατανάλωση υδατανθράκων προς το τέλος του γεύματος εξακολουθεί να αποτελεί καλή πρακτική, ακόμη κι αν δεν είναι πλήρως ξεκάθαρο αν πρέπει να προηγούνται οι πρωτεΐνες, τα λιπαρά ή οι φυτικές ίνες. Φάτε πρώτα τη σαλάτα ή το χάμπουργκερ και αφήστε τις τηγανητές πατάτες για το τέλος». Η μελέτη καταλήγει ότι ο τρόπος που αντιδρούμε στους υδατάνθρακες μπορεί να αποτελέσει δείκτη για μεταβολικές δυσλειτουργίες, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για πιο εξατομικευμένες διατροφικές οδηγίες.
Ακολουθήστε το PostNow.gr στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!