Τέλος τα air fryer: Όλοι εγκαταλείπουν τις φριτέζες αέρος για αυτή τη συσκευή
Μόδα ήταν και πέρασε;
Η δημοτικότητα των φριτέζων αέρος φαίνεται να υποχωρεί, καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται σε μια πιο προσιτή και αποδοτική εναλλακτική: τον φούρνο αλογόνου. Η νέα αυτή τάση υπογραμμίζει μια μετατόπιση στις προτιμήσεις για οικονομικό και υγιεινό μαγείρεμα.
Η άνοδος και η πτώση της φριτέζας αέρος
Πριν από λίγα χρόνια, οι φριτέζες αέρος κατέκτησαν την αγορά ως μια καινοτόμος συσκευή που προσέφερε τηγανητά φαγητά με λιγότερες θερμίδες και λιπαρά. Ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς για όσους ήθελαν να απολαύσουν τη γεύση του τηγανητού χωρίς τις επιπλέον θερμίδες. Ο ειδικός εξοικονόμησης χρημάτων Martin Lewis υποστήριζε ένθερμα τη χρήση τους, επισημαίνοντας ότι η λειτουργία τους κοστίζει σημαντικά λιγότερο σε ηλεκτρικόρεύμα σε σύγκριση με τον παραδοσιακό φούρνο.
Η εμφάνιση του φούρνου αλογόνου ως οικονομική εναλλακτική
Ωστόσο, η δημοτικότητα των φριτέζων αέρος έχει αρχίσει να μειώνεται, καθώς οι καταναλωτές ανακαλύπτουν τον φούρνο αλογόνου. Πρόκειται για μια μικρή συσκευή που χρησιμοποιεί λάμπες αλογόνου για να θερμαίνει τα τρόφιμα μέσα σε γυάλινο μπολ, με θερμοκρασίες που φτάνουν έως και τους240°C. Η λειτουργία της βασίζεται σε κυκλική ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της λάμπας για σταθερή θερμοκρασία, παρέχοντας αποτελεσματικό και γρήγορο μαγείρεμα.
Σε αντίθεση με τις φριτέζες αέρος, οι φούρνοι αλογόνου είναι συνήθως πιο οικονομικοί στην αγορά και στη χρήση, γεγονός που τους καθιστά ελκυστική επιλογή για όσους αναζητούν αποδοτικές και φθηνές συσκευές κουζίνας.
Απόψεις χρηστών και ενεργειακή απόδοση
Πολλοί χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν εκφράσει την προτίμησή τους στους φούρνους αλογόνου, χαρακτηρίζοντάς τους ως πιο αποδοτικούς και υγιεινούς σε σύγκριση με τις φριτέζες αέρος. Ένας χρήστης ανέφερε ότι ο φούρνος αλογόνου ήταν μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με τη φριτέζα αέρος που είχε αγοράσει, ενώ άλλος τον περιέγραψε ως «την αυθεντική φριτέζα αέρος».
Παράλληλα, νέα μελέτη από τον ενεργειακό προμηθευτή Utilita υποδεικνύει ότι τα νοικοκυριά που υιοθετούν πιο ενεργειακά αποδοτικές μεθόδους μαγειρέματος, όπως ο φούρνος αλογόνου, μπορούν να εξοικονομήσουν έως και426 λίρες ετησίως σε κόστος ενέργειας.
Συμπεράσματα και μελλοντικές τάσεις
Παρότι ο φούρνος αλογόνου κερδίζει έδαφος, δεν είναι όλοι πρόθυμοι να εγκαταλείψουν τον παραδοσιακό φούρνο που ήδη διαθέτουν στα σπίτια τους. Ωστόσο, η αυξανόμενη ζήτηση για οικονομικές και αποδοτικές συσκευές μαγειρέματος πιθανότατα θα οδηγήσει σε περαιτέρω υιοθέτηση τέτοιων εναλλακτικών λύσεων.
Η μετατόπιση από τις φριτέζες αέρος προς τους φούρνους αλογόνου αντικατοπτρίζει την ανάγκη για οικονομία και βιωσιμότητα στο μαγείρεμα, στοιχεία που αναμένεται να διαμορφώσουν τις προτιμήσεις των καταναλωτών στο μέλλον.ra
Ακολούθησε το Postnow.gr στο Facebook για όλες τις τελευταίες ειδήσεις