
Πολλές φορές θεωρούμε ότι επιλέγουμε υγιεινές τροφές, όμως η πραγματικότητα κρύβει παγίδες. Ο Δρ. Saurabh Sethi, γαστρεντερολόγος με σπουδές στο Χάρβαρντ, επισημαίνει μια σειρά από προϊόντα που ο ίδιος αποφεύγει λόγω της αρνητικής τους επίδρασης στο έντερο.
Οι μπάρες δημητριακών και η γκρανόλα, παρότι προβάλλονται ως θρεπτικές επιλογές, συχνά είναι γεμάτες επεξεργασμένα έλαια και πρόσθετα. Το γιαούρτι με φρούτα περιέχει πρόσθετα σάκχαρα, ενώ οι τσίχλες χωρίς ζάχαρη με γλυκαντικά όπως η σορβιτόλη μπορεί να προκαλέσουν φούσκωμα και διάρροια.
Οι έτοιμες σάλτσες σαλάτας περιέχουν κρυμμένα σάκχαρα και συντηρητικά. Τα επεξεργασμένα φυτικά έλαια όπως η κανόλα και το καλαμπόκι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-6, που συνδέεται με φλεγμονές. Ακόμα, η λακτόζη στο γάλα δημιουργεί προβλήματα σε άτομα με ευαισθησία, ενώ τα στιγμιαία noodles είναι γεμάτα συντηρητικά και χαμηλής διατροφικής αξίας.
Οι ειδικοί συνιστούν να διαβάζουμε προσεκτικά τις ετικέτες και να επιλέγουμε φυσικές εναλλακτικές όπως το σκέτο γιαούρτι με φρούτα, οι σπιτικές σάλτσες και τα φρέσκα noodles ρυζιού.
Ακολουθήστε το PostNow.gr στο Facebook για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα!